lauantai 8. maaliskuuta 2014

Talviloma takana

Näin se kuukausi Thaimaassa vierähti ja akut ovat taas ladattuna viimeistä rypistystä varten. Tänne kun saavuttiin niin ensimmäinen yö oltiin Krabi Townissa, sieltä sitten laivailtiin parissa tunnissa Koh Lantalle jossa lopulta olimme kuusi yötä. Lantalla oli ehkä tämän "loman" parhaat biitsit, pitkät ja vähän kansoitetut.

Lantalta matka jatkui minibussi/laiva yhdistelmällä Koh Phanganille, minibussi otti aikaa n.4 tuntia ja kaksi ja puoli tuntia siihen päälle laivalla niin perille päästiin(tiketit parikymppiä/lärvi). Phanganilla majoituttiin Haad Yao ja Salad biitseillä, ne sijaitsevat täysin vastakkaisella puolella saarta kuin bileranta Haad Rin, missä järjestetään valtavia täydenkuun juhlia (jopa parikymmentätuhatta juhlijaa pienellä rannalla). Full moonit osuivat samalle ajalle kun täällä oltiin mutta meiltä nuo pirskeet saivat rukkaset. Phanganilla tiet soveltuivat hyvin mopoiluun ja aikas tarkkaan tämäkin saari tuli koluttua. Rantsussa ja mopon selässä aikamme täällä kului ja seitsemän yötä saarella viihdyttiin.

Phanganilta siirryttiin sitten pika-aluksella Koh Taolle reilussa tunnissa (liput n.8e/nenä). Taolla majoituttiin sataman ja Sairee biitsin puoliväliin, onnistunut valinta kun omasta rannasta pääsi snorklaan ihan kohtuullisille vesille. Taolla tiestö olikin astetta kahta huonompi kuin Phanganilla ja mopo oli kovilla kun mäkiä jurnutettiin ylös eikä kaikkia muuten ylös päästykkään. Koh Taolla päivät kului pitkälti vedenalaiseen maailmaan tutustuessa ja tietysti mopon selässä.
Reissun ensimmäinen menetyskin tapahtui täällä kun kamera hörppäs vedet kitusiinsa, muistikortilla on kaikki Thaimaan kuvat joten kuvia ei sitten ole kuin Saijan Lumiassa. Voi tosin olla että kortinlukija läppärissä on hajalla ja kortti onkin ehjä, tuo selviää sitten kotipuolessa. Tao sai meiltä lopulta kuusi yötä ja matkamme jatkui kohti Hua Hiniä.

Hua Hiniin matkasimme laiva/bussi yhdistelmällä, ensin laivalla kolmisen tuntia ja perään bussilla joku viitisen tuntia (22e/pää). Hua Hinissä oli sitten taas rantsua ja mopoilua. Saatiin vuokralle Hondan "lippulaiva" pcx150 ja sillä ympäristöä koluttiin melkein neljänsadan kilometrin verran, on sillä vaan mukava ajella kun vertaa perus skopaan:). Täällä sattui sitten toinen, pienen pieni menetys kun Rikun lukulasit lensivät kaula-aukosta tielle, u-käännös ja palasimme etsimään laseja jotka löytyi yllättävänkin nopeasti kun ajettiin niiden yli :). Hua Hinistä oli ajatuksena jatkaa vielä matkaa Cha Amiin mutta mopoiltuamme mutkan siellä päätettiin kuitenkin jäädä loppulomaksi Hua Hiniin, siellä lopulta kahdeksan yötä oltiin.

Hua Hinistä busseiltiin luxus luokassa Bangkokiin kolmessa ja puolessa tunnissa (vajaa 7e/nuppi). Täällä yksi yö ja tänään lennämme Saigoniin, Vietnamiin.



Kuvia ei paljon ole sattuneesta syystä, jotain kumminkin tuosta Lumiasta.


Lomalla viimeinkin,


voi ottaa iisimmin.


Rantsua Lantalta


Notski ja rantajengiä Taolla



Ilta alkaa hämärtyyn Phanganilla





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti