lauantai 9. marraskuuta 2013

Senggigi

Kymmenen Gili Airilla vietetyn yön jälkeen hilasimme persuksemme Gili Trawanganille, bilesaarelle vailla vertaa. Suosikki saari se ei meille ole mutta lyhyen rupeaman siellä kestää. Trawanganin visiitti oli meille kuin aikalisä, alkujaan oltiin suunniteltu Labuan Bajoa ja Komodoa seuraavaksi kohteeksi mutta liian rankat matkat hillitsivät halumme, vuorokauden olisi ottanut suuntaansa.

Parin Trawanganilla vietetyn päivän päivän jälkeen suunnaksi valikoitui Senggigi, Lombokin pääsaarella sijaitseva pieni ranta kaupunki. Täällä ilmeisesti olisi saaren paras majoitus tarjonta ja hinta/laatu suhde kohtaa mukavasti. Rantalomailu vaihtuikin sitten kertaheitolla asfaltin ja pölyn nielemiseen, ettei vesi nyt kokonaan unohtuis, niin altaallakin jonkun verran oltu.

Tukikohtana tämä on ollut meille mopedisteille ihanteellinen, vuoristo lähellä eikä etelän paratiisi rannoillekkaan mahdoton matka ole, päälle 500 kilsaa on jo tuupattu täällä menemään. Ihka uuden 125cc skootterin vuokra viideltä päivältä on todella huokea, 13 euroa, poltto-aineeseen mennyt vissiin 6-7 euroo. Litra hinta bensalla on n.44 senttiä.
Tostaina ajeltiin saaren ja samalla Nusa Tenggaran provinssin pääkaupunkiin Mataramiin, täällä populaa liki puoli miljoonaa. Tärkein syy Mataramin keikkaan oli käynti provinssin ainoassa Mäkissä, samalla reissun ensimmäiset mäkkäri hampparit sulahtivat kitusiin ja olimme 5 euroo köyhempiä(bigmac, tuplajuusto, juusto ja cokis).

Lombokista jäämässä todella hyvä maku suuhun:).

Seuraavat siirrotkin on jo valmiiksi mietitty:
Sunnuntaina, viisumin umpeutuessa lennämme Lombokilta Kuala Lumpuriin ja sieltä edelleen Langkawille. Kymmenen päivän kuluttua jatketaan Kuala Lumpurista pohjois-Thaimaan Chiang Maihin, kuukausi Thaimaassa ja paluu Bangkokista Indonesian Medaniin, sieltä Lake Toballe joulun viettoon.

Näin pitkälle eteenpäin on jouduttu funtsimaan reittiä, johtuen Thaimaan ja Indonesian”tyhmistä” viisumisäädöksistä.

Ja joitain räpsyjä:

Trawanganilla rillillä.


Merikäärmes rannalla rapuja kyttäämässä.



Kuva Trawanganilta,edessä Gili Meno ja taaempana Gili Air.



Public boatilla Lombokille.



Ja vanilla kohti Senggigiä, takapenkki makso mitä makso.



Perillä odotti kiva kämppä ja 70 metrinen allas.



Mopedistit.



Maisemaa monkey roadilta.



Kivaa tietä.



Ja kiharaa piisaa.



Etelästä löytyi lähes autioita biitsejä.


8 kommenttia:

  1. Hyvää matkaa! Mukava lukea seikkailuistanne kun se valtava pyörremyrskykin liikkuu nyt kohti Vietnamia.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa lukea reissustanne, ja katsella noita matkakuvia, ihan iskee kaukokaipuu! Ja hyvää matkaa edelleen teille!

    VastaaPoista
  3. mainion vaihtelevia tunnelmia ... tonne kiemuratielle mä haluisin kans pärtsäilemään :-) turvallisia lentoja ja vähintään yhtä hienoja uusia maisemia !

    VastaaPoista
  4. Mahtavaa Saija ja Riku...kiva seurata teitä..kuljen teidän mukana karttaa pitkin ja haaveilen.

    VastaaPoista
  5. Hieno on seurata reissunne etenemistä. Toivottavasti teillä kaikki hyvin vaikka filippiineillä on ollut myrskyisää.

    Jone&Hantta

    VastaaPoista
  6. Näyttää retki etenevän mukavissa tunnelmissa... Suoraan sanoen meinaa käydä vähän kateex :) No.. 29 päivää... Ois kiva nähdä reisussa jos vaan satutte samoille nurkille. Eli Muineessa 14.12. ja siitä parin viikon päästä Nha Trang.... Ollaan yhteydessä ja nauttikaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida törmääminen onnistua, me kun lennetään Bangkokista takaisin Indonesiaan 18.12. Viettäkäähän mukava loma, kyl mekin varmaan jossain vaiheessa Vietnamissa poiketaan.

      Poista
  7. Olen lueskellut blogianne ja Lombokista meillekin jäi todella hyvä fiilis.Samassa Kebun villas & resort mekin silloin oltiin 19€ yö, eikös se ollut teidänkin hotelli?

    VastaaPoista