maanantai 25. marraskuuta 2013

Chiang Mai

Thaimaan toiseksi suurin kaupunki, Chiang Mai, toimii tällä hetkellä tukikohtanamme.
Huoneistohotellin tapainen, The Grang Wipanan Residence majoittaa meidät tällä hetkellä, sieltä meillä on kiva n.40 neliön minikeittiöllinen kämppä, hintaa tällä 35e aamiaisineen. Tämä toimii reissun tähän asti pitkä-aikaisimpana asumuksenamme, ensiksi otettiin viisi yötä ja heti perään sitten toinen mokoma, vähintään kymmenen yötä täällä tulemme siis asumaan.
Majamme sijaitsee vähän yli kilometrin päässä vanhasta kaupungista, ihan ytimessä ei siis olla, matka ei kumminkaan muodostunut ongelmaksi kun yllättäen otettiin taas mopo alle:).


Vajaa pari kilometriä kanttiinsa oleva vanha kaupunki pursuaa toinen toistaan komeampia temppeleitä, iltavalaistuksessa ne ovat todella upeita.
Sunnuntaisin sieltä suljetaan pari katua liikenteeltä ja kauppiaat valtaavat ne, joka tykkää ihmispaljoudessa liikkua niin ei muuta kun sunnuntai markkinoille, meitä ei napannut.
Yö markkinoilla, vanhan kaupungin ulkopuolella kerran poikettiin, syömiseen sekin jäi kun toi shoppailu ei ilmeisesti ole meitä varten, rinkan painokin tietysti vaikuttaa asiaan.
Yö-elämääkin kaupunki näyttäisi tarjoavan halukkaille Thapae Gaten ympäristössä, mutta meillä kun on aikainen nukkumaan meno aika, niin se siitä.


Luonto on tarjonnut meille täällä Thaimaan lapissa varmaan eniten, mopoiltu ollaan paljon ja Thaimaan korkein kohtakin saavutettiin, 2565 m. merenpinnasta. Helpolla toki ei pilvien yläpuolelle kiivetty kun sattu aika tussu mopo olemaan alla, no oli ne tietkin tosin aikasta jyrkkiä. Mopo pistettiini tämän jälkeen kyllä vaihtoon.

Vuokraushinta täällä uudehkolle 125cc skootterille, sisältäen vakuutuksen on luokkaa 250-300 thb/pvä, vanhempia saa noin satasen halvemmalla. Bensa n.30 thb litra.

1e =n.42,5thb

Chian Main seutu tarjoaa useita kivoja mutkateitä kaksipyöräisillä ajaville, maisemat niillä yleensä kohdillaan. Huomenna suunnitelmissa on ajella sitten vähän pidempi lenkki, 125 km suuntaansa, kohteena Pai. Chiang Maista Paihin suuntaavien ”prätkähippien” selvitettävänä on sitten 762 kurvia mutkatiellä, eipä tuu aika ainakaan pitkäks ajellessa.

Vinkata ja kommentoida saa, kaikki luetaan ja otetaan vaariks.

Ja perään pari kuvaa:


Temppeli pimeässä.


Sama sisältä.


Näin säästyy Bensaa.


Syy säästämiseen oli tyhjentynyt takarengas. Erinäisten vaiheiden jälkeen löytyi korjaaja ja uutta sisäkummia sisään. 170thb pyysi kaveri töineen, kiitollisina annettiin 200thb kouraan ja matka kohti Thaimaan korkeinta pistettä jatkui.


Ei hirvivaara vaan.


Kuninkaallisten Chedi, melkein huipulla.



Mopoa työntäessä tarkesi vallanmainiosti t-paidalla, näin ylhäällä täytyi pukea takki päälle, ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen:).



Kylmähän täällä on, huomaa vuosiluku.




Ja loppuun Suomi mättöö, lihapullat muusilla ja päälle Juhla-mokat, kiitos Cafe De Chiang Mai.




2 kommenttia:

  1. Taas täplä karttaan lisää.
    Veneet pihassanne lisääntyneet.
    Varokaa keltapaitoja !
    Make

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että on lisääntynyt, huonompi juttu ois ollut sen ainoan häviäminen:-). Juu, pyritään vältteleen mielenosoituksia. Terkkuja.

      Poista