perjantai 29. marraskuuta 2013

9 päivää ja 1200 kilometriä

Tuon verran täällä Chiang Main ympäristössä nautittiin kivoista teistä ja huikeista maisemista. Ajoasentohan skootterissa ei parhaimmasta päästä ole, joten perseethän tossa aika kovilla on ollut mutta kaikella on hintansa.

Mieleenpainuvin ajopäivä oli päiväreissu Paihin, kilometrejä silloin n.270 josta noin puolet serpentiinitietä. Oman mausteensa mutkatielle antoi pikkubussit ja pick-upit joista osa tuli nelipyöräluisussa renkaat ulvoen vastaan, pääsääntöisesti kuitenkin omalla kaistallaan.

Pai olikin sitten tosi leppoisan oloinen paikka, turisteja melko paljon mutta hyvin kiireettömältä meno siellä näytti, jotenkin samanlaista eloa kuin pikkusaarilla vaikka kyseessä on syvällä sisämaassa oleva kaupunki. Majoitus tarjontaa ja ruokapaikkoja näytti olevan reippaasti ja muutenkin palvelut pelas. Tuolla voidaan vielä joskus poiketa oikein ajan kanssa.

Sen verran pohjois-Thaimaa on kolahtanut että huomenna jatketaan matkaa vielä ylemmäksi, Chiang Raihin. Se onkin sitten Thaimaan pohjoisin kaupunki josta lyhyt matka Laosin ja Myanmarin rajalle.

Parit räpsyt:


Tie Paihin näytti navissa tällaiselta


Ja luonnossa tällaiselta, näitä mutkia oli riittämiin


Muu vaara!


Tiukassa oli tien antaminen


Järvimaisema, melkei kuin koto Suomesta


Hippo, anelevan näköisenä Chiang Main eläintarhassa, porkkanoista tykkäs


Ja päivän illallinen Tescon food courtissa, tosi hyvää ja hinta alle euron





3 kommenttia:

  1. Mahtava meininki jatkuu !

    VastaaPoista
  2. Yllättävän hyväkuntoista tietä! Ovatko kaikki Thaimaan tiet yhtä hyvässä iskussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla tiellä asfaltti ei ollut vielä montaa vuotta palvellut ja oli hyvässä kunnossa, yleisesti ottaen vähintään kohtuullisessa kunnossa ovat. Upeita teitä täällä piisaa ajeltavaksi:).

      Poista