keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Langkawi & Penang

Langkawille saavuttuamme ensimmäisenä pisti silmään siisteys, Indonesiaan verrattuna ero oli valtava. Majoituttiin saaren ”pääkaupunkiin” Kuahiin, Sea View hotelliin mikä tuntui sopivalta tukikohdalta. Rantalomaahan me ei täältä tultu hakemaan vaan skootteri alle ja saaren kimppuun.
Skopan vuokraus ei kumminkaan ollut niin simppeliä kuin yleensä, vuokraajat nimittäin puuttuivat katukuvasta tyystin ja jouduttiin turvautumaan hotellin respan apuun, hintakin sen mukainen 10 euroo pv, Indonesiassa tolla sai kolmeks päivää.

Kolme päivää täällä skopaa pidettiin ja 400 kilsaa saatiin mittariin pyöritettyä. Täältä löyty yllättävän hyvät tiet ja liikenne on kuin Ryydynpohjassa, ylivoimaisesti helpoin paikka ajella mihin Aasiassa on törmätty.

Luontohan on Malesian parasta antia, paljon korkeuseroja ja todella rehevä kasvillisuus, eläimistön kirjo myös laaja ja tosi kivaa seutua mopoilla.
Sesonki täällä on vasta aluillaan ja kivat rantsutkin melkein tyhjät. Kerran oltiin puolen päivää Pantai Tengah biitsillä saaren suosituimman rannan Pantai Genangin naapurissa, siellä myöskin näytti aikas hiljaiselta.
Meduusoista täällä ilmeisesti riesaa kun rannoilla niistä kovasti varoittelevat, pari mekin nähtiin mutta ei haitaksi asti.
Langkawi sai meiltä viisi päivää ja laivailtiin sieltä vajaassa kolmessa tunnissa astetta vilkkaammalle saarelle, Penangille.

Penangin saarelta maja löytyi Tanjung Bunghahista. Rainbow Paradise Hotelli majoitti meidät yhden makkarin ja kahden parvekkeen merinäkö-ala sviittiin hintaan 75 e, reissun kalleimmat yöt mutta hintansa väärtit, no teki se aika paljon kipeetä:).

Täältä mopo taas alle ja tienpäälle. Kerran saari ympäriämpäri ja ajeltiin myös kohtuu pitkän(13,5km)sillan yli Butterworthiin, loppuaika pyörittiinkin sitten Georgetownissa.
Georgetown olikin sitten todella viehättävä paikka, täällä tosi iso vanha kaupunki missä kulttuurit yhdistyy, kinkkejä ja intialaisia paljon. Vanhaa rakennuskantaa paljon ja näistä monia koristeltu hauskoilla maalauksilla, ei turhaan Unescon maailmanperintö kohteena. Noita talojen seiniä ois voinut kyllä pidempäänkin tuijotella.

Neljä päivää Penang meiltä sai ja matka suuntautuu kohti Thaimaata, yön stoppi ensin Kuala Lumpurin kentän kupeessa Tune Hotellissa. Tätä postausta kirjoitellaan Tune Hotellin 9,7m2 kopissa, v…u tää on kyllä pieni.


Maine kiirii maailmalla...


Korkeelle päästiin.


Vesi putoo.


Kirkollakin käytiin.


Komiat on harjat.


Kellotorni.



Kisulit nuoralla.


Fillaristit.





Kurkotan.



Tästä alkoi silta 13,5km.



Katukylttejä.






4 kommenttia:

  1. Kuvat hienoja kuin postikortit! Hyvää matkanjatkoa ja lämmintä keliä Teille sinne! Täällä odotellaankin jo pakkasia.

    VastaaPoista
  2. Upeita nuo maalaukset! Langkawi näyttää just siltä mitä kuvitellutkin! Kivan rentoa meininkiä teillä- alkaa matkakuume pahasti vaivaamaan, kun katselee näitä :D Toi Riksan place on mainio :D

    Nauttikaahan!

    Marianne&Sami

    VastaaPoista
  3. Kiehtovia kuvia poluiltanne, teillä on todella silmät avoinna.

    VastaaPoista
  4. Alkaa kartassani olla aikalailla täpliä.Kaakkois-Aasian kartta pöydälläni levällään.Vilkaisin juuri ikkunasta ulos, viime tunnin aikana maa tullut valkoiseksi.Terveisiä vaan sortsikansalle heh.heh...
    Make&Hely

    VastaaPoista