keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Uinuva Tioman


Tiomanilla low season on käytännössä off season, paikka menee kiinni, no ei ihan mutta melkein.
Yleensä aasiassa low season on ollut meille mieluista aikaa matkustella, emmekä olisi uskoneet tämän vaikuttavan Tiomanilla näin rajusti.
Majapaikkoja paljon suljettuna ja ruokapaikat melkein kaikki kiinni. No kolmessa majassa täällä jo asuttu ja kupukin ravittu joka päivä, että kyllä täällä siltikin pärjäilee.

Mentiin aluksi ABC-rannalle minkä pitäisi olla saaren vilkkain. Turistien naamat alkoivat käymään tutuiksi parissa päivässä, eli ei sitä populaa niin mahdottomasti ollut.
ABC-rannalla oltiin kolme yötä ja vaihdettiin saaren ”pääkaupunkiin” Tekekiin, täälläkään paljon turreja ole, mutta kun paikallisia asuu enemmän niin palvelutkin pelaa vähän paremmin. Rantakin täällä parempi kuin ABC;llä.

Liki viikko tässä vierähtänyt ilman isompia kiireitä, kävelty ollaan toki paljon ja vedenalaiseen maailmaan vähän tutustuttu. Näkyvyys veden alla ei ole ollut huippuluokkaa johtuen öisistä mytereistä, päivisin ilmoja on pidelly.
Eläimistön kirjo täällä on vaikuttava, mekin päästy näkeen vaikka mitä, osa ihan kivojakin.

Perjantaina lähdetään jatkamaan taivalta, ei kumminkaan Perhentianille, minne alkujaan suunniteltiin, se kun on vielä hiljaisempi saari kuin tämä tähän aikaan vuodesta.
Seuraava etappi on Indonesian pääkaupunki Jakarta, sieltä kolmen yön jälkeen Balille, Indoihin veri vetää.Tutustutaan tohon Malesian länsirannikkoon sitten myöhemmin visarunien yhteydessä.

Olutindeksi: Tioman on verovapaata aluetta ja sen tähden olutkin inhimillisen hintaista. Kaupassa halvimmillaan 2rmb tölkki ja baarissa 5rmb, eurolla saa n.4.3rmb.

Vehreää on.

Sissilisko.

Serkkuja.

Illallinen.

Pahka puussa.

Lepakkopuu.

Lepakon lärvi.

Näkymä meidän terdeltä riippumatosta, syy 5 yöhön tässä majassa, Coral Reefissä.

Eilisen episodin aiheuttaja.

Ampparit päätti käydä agressiivisiksi ja hyökkäykset alkoi. Lähellä kulkeneilla pistoksia 9, 7, 6 jne., joten pesä amppareineen piti hävittää. Joten ei muuta kuin pesä tuleen.

Ja jälkihoito maassa.

-Lomamoodissa R ja S

6 kommenttia:

  1. Ulkona jättiläiskäärmeitä ja jättiläisvaraaneja ja ehkä sisälläkin löytyy myrkyllisiä pikkukäärmeitä ja hämähäkkejä.
    Täällä on onneksi vaan tirpusia ja harakoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämähäkkejä kyllä kämpiltä löytyy, käärmeksiä ei vielä oo näkynyt sisällä:)

      Poista
  2. Kyllä täältä sateiden keskeltä kaipaa noihin maisemiin :)

    Tuon sisiliskon ja käärmeen voisin jättää ihan omaan rauhaansa! Kuvittelin joskus, että lepakot roikkuu päivisin luolissa tai puiden koloissa mutta Malellakin ne roikkui puissa tuollain, kuin olis just lentoon lähdössä...

    Balin tunnelmia odotellessa :)

    Marianne&Sami

    VastaaPoista
  3. toi sisilisko on aika pelottava ... taitais Mollilla alkaa pöksyt tutisemaan ... olkaapa varovaisia :-)

    VastaaPoista
  4. eipä sielä näytä olevan kurjuutta kummempaa :) noi eväät ei kauheesti houkuta mutta pitäkää hauskaa ja terkkuja vuorentaustasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkut takaisin! Vai ei eväät houkuta? Kummallista kyllä, mutta ei tää nyt ihan kurjuutta ole:).

      Poista