keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Istanbul

Istanbul otti meidät vastaan aurinkoisessa ja vuodenaikaan nähden lämpimässä säässä, sopi hyvin vanhankaupungin kiertelyyn jalan.

Asuttiin tosiaan Zeugma hotellissa, Sultan Ahmetissa. Huone oli pieni, mutta muuten tosi kiva ja hiljainen, nukuttiin kuin tukit. Henkilökunta tosi ystävällistä ja aamiaispöytä hotellin kokoon nähden kattava, kasi puoli tälle majalle.
Nähtävää piisaa ihan tässä kotikulmillakin riittävästi. Sininen moskeija, Hagia Sophia, Topkapi ehkä ne tunnetuimmat, mutta silmä kyllä lepää muutenkin vanhassa kaupungissa ja sen rakennuksissa.

Meidän huntupää.
Ruoka ollut todella hyvää ja syöty ollaan vanhassa kaupungissa ravintoloiden kattoterasseilla , on kyllä ollut mukava miljöö ja kivat näkymät Bosporin salmelle ja kylille. Ruokaan kun on satsattu, niin jostain on sitten säästettävä.
Pakollinen Bosporin salmen risteily tuli suoritettua puplic boatilla (3liiraa/nenä) ja saatiin ensi kosketus Aasian maaperälle.

Istanbulista jäi kaikkiaan hyvä maku suuhun, ihmiset avuliaita/ystävällisiä ja puitteet mahtavat.

Seuraavaksi kutsuu Singapore ja sieltä sitten Malesiaan.

4 kommenttia:

  1. Reissu alkanut siis hienosti :) Upeita kuvia! Tuo huntu sopii Saija sulle hienosti ;)

    Mukavaa matkaa- Malesian kuvia odotellessa :)

    Marianne&Sami

    VastaaPoista
  2. Wau mitä rakennuksia... todella upeita. Ja huntu todella sopii Saijalle. Mukavaa reissun jatkoa.

    Inu

    VastaaPoista
  3. Minä kun luulin että huntu on Turkissa suorastaan kielletty, mutta onhan siellä erikoinen maa ja varmasti matkailijaystävällinen paikka.

    VastaaPoista
  4. Hieno alku reissulle :-)

    VastaaPoista