maanantai 14. lokakuuta 2013

Pieni pala Jakartaa

Tiomanilta perjantaina lähdettiin kohti Jakartaa, lento meillä oli Singaporesta joten päädyttiin tekemään yön stoppi taas Johor Bahrussa. Linja-autot Mersingistä Johor Bahruun oli myyty täyteen kuuteen asti illalla ja 5 tunnin odottelun sijaan otettiin taksi alle. Taksihan ei Malesiassa paljon maksa, tuokin väli n.150 km makso alle 30e, mutta kyyti oli kusipäistä. Jos muita vaihtoehtoja on niin niitä myös käytetään.

Lauantaista tulikin taas pitkä matkapäivä, lähdettiin hotellista hyvissä ajoin puoli kymmenen maissa koska tiedossa oli rajan ylitys Singaporeen, sitä kun ei tiedä minkälaiset ruuhkat rajalla odottavat. Rajan ylitys meni kuitenkin nopsaan ja päästiin kentälle n.3 tuntia ennen aikataulun mukaista lähtö-aikaa. Sitten alkoi Air Asia siirtämään lähtö-aikaa pala kerrallaan, ilmaan päästiin yli kolme tuntia myöhässä. Onneksi sattui Changin kentällä tämä viivytys, on kohtuu mukava kenttä vartoilla, kivaa se ei ole täälläkään.

Jakartaan saavuttiin pimenevässä illassa ukkosmyrskyn saattelemana, eikä ollut paljon kiinnostusta lähteä tarpomaan lainehtevia katuja. Kauppaan nyt kumminkin juostiin evästä ja pari olusta hakemassa.

Sunnuntai olikin hyvä päivä aloittaa tutustuminen kylään, täällä suljetaan osa keskustaa autoilta ja mopoilta joka kuun toinen ja viimeinen sunnuntai, nyt sattui olemaan se toinen. Olemattomat jalkakäytävät kasvoivat yht´äkkiä jopa viisi kaistaisiksi, paikallisetkin tuntuivat nauttivan siitä. Porukkaa oli paljon liikkeellä jalan ja fillareilla.

Ekaksi kohteeksi otettiin Merdeka square ja keskellä sitä törröttävä 132m. korkea kansallinen monumentti Monas. Ei oltu ainoita jotka olivat aamutuimaan aukiolle saapuneet, väkeä oli paljon paikalla ja jonot valtavat Monaksen näköala tasanteelle. Ei päästy edes jonottamaan vaikka paikalla oltiin ennen kasia.
Suosittu vapaa-ajan vietto paikka tuo aukio on, porukkaa oli leijoja lennättämässä, pallopelejä pelaamassa, piknikillä ja tais siellä olla pari turistiakin.

Illalla vuorossa oli vanha kaupunki, kovin pieni alue täällä mutta ihmisiä kuin kusiaispesässä. Arkkitehtuuri ei ollut kummoista ja suurin osa rakennuksista todella huonossa kunnossa.Tais olla maalaisia liikkeellä kun meitäkin pari kertaa pyydettiin yhteiskuviin, Jakartassa näkyy kummiskin länkkäreitä jossain määrin.

Maanantaina vuorossa Taman Mini Indonesia Indah, Indonesia pienoiskoossa. 100 hehtaarin alueelle koottu kaikista provinsseista omat näyttely alueensa. 1975 avatussa puistossa oli monessa kohteessa remontti menossa, taikka olivat muuten vaan suljettuina. Köysiradalla ajeltiin toiseen päähän ja jalkaisin takas. Tais siellä kolme tuntia vierähtää, päivä oli kuuma ja hiki virtas.

Huomenna jatketaan Balille ja sieltä jossain vaiheessa Lombokille, mistä lennetään Kuala Lumpuriin viisumien umpeutuessa.
Täällä on roskaruokakin maistunut yllättävän hyvälle parin viikon riisikuurin jälkeen.


Tupakointipaikka Changin kentällä, kelpais röökailla jos vielä sauhuttais.


Jalkakäytävä.


Merdekan aukiolta, Monas takana.


Pallopelejä.


Karate kidit.


Te kuvaatte meitä, me teitä.


"Ihanaa" ajella köysiradalla.


Pienoismalli lätäkössä.


Luolamies.


Rakennustaidetta.



T:Parasta aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti